Zafferano 1325

SWB isabell född 2013 168 cm

Ägare och uppfödare Verbena AB

Fullt godkänd i SWB och Oldenburg

Placeringar i GrandPrix

Zafferano

ZaladinMI

(A)

BH Zack (A) Rousseau
Orona
Labial Solos Landtinus
Sabrina Solhöj
Baby Doll

(Elit)

Bernstein

(Elit)

Napoleon (Elit)
BristolCream (Elit)
C’est si Bonne

(Elit)

Chagall (Elit)
Ikea´ (A)

Zafferano passar uppfödaren med följande avelsmål:

  • Dressyr - från lätt klass till Grand Prix
  • Samlingsförmåga
  • Korrekta extremiteter och snygg överlinje
  • Balans, spänst och elasticitet i gångarter

    List Content goes here

  • Temperament i toppklass
  • Ridbarhet
  • Hoppning/fälttävlan lätt-MSV klass
  • Hälsa, fri från OCD, kissing spines och WFFS

Vi kan rekommendera Zafferano för förbättrande av temperament, ridbarhet, balans och samlingsförmåga, för avel av dressyrhästar med talang för högre klasser och temperament som lämpar sig för såväl proffs som vanliga ryttare. Då han hoppar bra samt har mycket hopprestation i stammen passar han även för den som satsar på multitalanger eller hoppning. Han är otroligt okomplicerad, modig och klok vilket han även nedärver, och är ett utmärkt val för den som värdesätter mångsidighet, ett bra temperament och som vill avla en häst med kapacitet för höga klasser som även vanliga personer kan hantera och rida.

Zafferano toppar SWB’s lista över hingstar som lämnat mest korrekta ben till sina avkommor

Som Sveriges första godkända isabellfärgade kvalitetshingst på 45 år är Zafferano verkligen unik. Han förenar avel för prestation och toppsport med temperament och ridbarhet samtidigt som hans gyllene färg är grädde på moset.

Zafferano har som 10-åring placeringar i GrandPrix på över 66%. Som 8-åring har han vinst i Intermediaire 1 och har även vinster och placeringar i StGeorges och Msv  och vi är övertygade om att han kommer gå långt på de internationella banorna i framtiden.

Han var en av de absolut högst bedömda hingstarna i Tysklands samtliga hingstprov 2016 vilket oerhört få svenska hingstar kan stoltsera med och den enda 3-åriga hingst att godkännas i det svenska bruksprovet samma år.

Han är unik inte bara i SWB med sin gyllene färg utan även bland europeiska isabellfärgade hästar då Zafferanos färg kommer från den legendariske svenska hingsten Pompe, via Regulator och Bernstein som alla var gulbruna med full svensk stam utan att ha en droppe Kinsky- eller ponnyblod som är så vanligt bland andra isabellfärgade hästar, framför allt i utlandet. Det finns idag ingen annan isabellfärgad hingst som har en sådan ansenlig prestationsstam som Zafferano, därför accepteras han också av de mest erkända stamböckerna!