Året som gått har bjudit på framgång såväl sportsligt som avelsmässigt:

Under året har alla våra hästar med åldern inne debuterat MSV; Touchdown, Zafferano, La Pinta (syster till Zafferano), La Couronne (syster till Touchdown) och He’s The One. Vi är så stolta över dem med tanke på att de bara är mellan 6–8 år.

Hästarna är väl i fas och förhoppningsvis är hela 5 hästar redo för svår klass snart! De visar samtliga mycket god kapacitet för samling och piaff/passage så vårt avels- och tävlingsmål Grand Prix känns rimlig för samtliga.

Touchdown har blivit placerad i allt han ställt upp i i Tyskland med resultat stadigt över 70 %, och avslutade med 3 raka vinster.

Touchdown är i proffsträning i Tyskland, och visar mycket god attityd och talang så vi ser med spänning fram emot vad framtiden utvisar. Han kommer finnas tillgänglig på fryst 2020.

trav

Zafferano har även han gjort bra starter och vann den senaste med 74,5 %

Zafferano har med sin härliga ridbarhet så lätt för allt och är väl förberedd för Prix St Georges och Intermediaire I, han kommer förhoppningsvis visa upp sig ännu mer på tävlingsbanorna 2020

Avelsmässigt har det gått mycket bra, Zafferano var den 3e mest använda gångartshingsten i Sverige 2019, något vi är väldigt stolta över. Han var även den ende SWB hingsten på 10 i topp-listan. Många av  stoägare återkommer och betäcker med Zafferano flera år i rad, vilket vi ser som det finaste omdömet en hingst kan få.

La Pinta har även hon flera starter över 70 % med vinst och placering i varje start tillsammans med Sara.

La Couronne har även hon placering med Anna.

He’s The One, som är till salu, har gått från LB till MsvB. Han söker nu ett nytt hem där han kan utvecklas vidare.

Det har även gått bra på fölvisningar för både Zafferanos och Touchdowns föl med många högt bedömda avkommor bland andra vår egen Zucchero (Zafferano – Ampere).

Nu har båda hingstarnas första årgång börjat ridas-, och i vissa fall köras, in! Avkommorna är mycket snälla och okomplicerade och gillar att arbeta och lära sig.
Förhoppningsvis kommer många  fina unghästar visas på SWBs bedömningar nu i vår. Visas tillräckligt många avkommor (10 var) får hingstarna ett blup-index – så det ska bli spännande att se visningsresultaten nästa år!

Ziggy Stardust