Seminbeställning Blädde gård, Tobbe tel: tel: 073 – 40 96 658

Mer information om hur det går till Här:

Avgifter för 2018

Språngavgift 2500 SEK + moms

Dräktighetsavgift (90dygn) 7500 SEK + moms

Dräktighetsavgiften betalas 90 dygn efter betäckning, Om intyg från veterinär inkommer att stoet inte är dräktigt på dygn 90 utgår inte denna avgift.

Rabatter

Rabatt på 90dygnsavgiften ges till meriterade ston, ston med meriterade avkommor, mängdrabatt samt tidigare kunder;

Rabatt Zafferano:

1000 kr rabatt: vid placering i lägst MsvA dressyr, 145 hoppning eller elitsto.
500 kr rabatt: vid placering MvsB dressyr, 135 hoppning (Avd A), final i unghästchampionat,
500 kr ges i mängdrabatt from det andra dräktiga stoet
500 kr ges till gamla kunder dvs stoägare som tidigare betäckt med Zafferano eller Touchdown.

OBS! Rabatter kan ej kombineras och ges om stoägaren rapporterar om stoet är berättigat till rabatt i samband med anmälan på språngrulla.

Rabatt Touchdown:

1500 kr rabatt: placering i lägst MsvA dressyr, 145 hoppning, elitsto.
500kr rabatt: placering MvsB dressyr, 135 hoppning (Avd A), final i unghästchampionat, mängdrabatt from det andra dräktiga stoet, stoägare som tidigare betäckt med Zafferano eller Touchdown.

OBS! Rabatter kan ej kombineras och ges om stoägaren rapporterar om stoet är berättigat till rabatt i samband med anmälan på språngrulla.

Information

Gör så här:

För att öka chanserna att få ett dräktigt sto bör det inte vara för tidigt på säsongen innan brunsterna kommit igång ordentligt, och stoet bör inte vara i alltför hög kondition så tränar hon hårt kan det vara bra att trappa ner lite innan. Man bör dock inte börja för sent på säsongen heller, då man vill ha några försök på sig, speciellt om stoet inte haft föl tidigare eller haft problem att bli dräktig

 1.  skapa ett konto på www.sprangrulla.se där du lägger in ditt sto samt väljer hingst och station.
 2. Därefter kör du stoet till stationen när du märker att hon är brunstig. Det går att antingen lämna stoet eller åka fram och tillbaka beroende på eget tycke och smak.
 3. Din seminstation lägger in en beställning till hingststationen på Blädde när stoet är redo att semineras, det behöver du inte göra själv. Veterinären försöker avgöra när den optimala tiden för inseminering är genom att titta bla på hur äggblåsorna (folliklarna) ser ut. Antingen bedöms  stoet vara redo för insemination, annars avvaktar man tills rätt tid i brunsten infinner sig.
  Vid nästa undersökning, efter inseminationen, kontrolleras om den follikel som
  man seminerat på finns kvar eller om den har ovulerat, det vill säga släppt
  från äggstocken. Sitter follikeln kvar och har växt ytterligare behöver stoet
  semineras igen, har follikeln släppt är stoet färdigseminerat.
 4. Stationen kommer sedan berätta för dig när hon ska tillbaka för dräktighetskontroll osv.  Båda våra hingstar har utmärkt dräktighet, men se till att välja en erkänt duktig station då resultatet kan variera beroende på hur skicklig veterinären är.
 5. Det kan vara klokt att undersöka stoet igen straxt innan 90:e dygnet efter inseminationen, om stoet har resorberat och intyg härom skickas in till oss utgår inte 90-dygns avgiften.

Stationen du väljer att seminera hos tar in sina egna avgifter, såsom stationsersättning, veterinäravgift och ev uppstallning. Som regel tillkommer transport/hämtningskostnader för sperman som debiteras av mottagande station. Frakt ca 350 SEK + moms exakt information om detta kan språngägaren få genom den betäckningsstation de valt eftersom kostnaden varierar beroende på avstånd, rutiner m.m.

För frågor är du välkommen att höra av dig.