Zafferanos fölomgångar

Zafferano har lämnat två fina årgångar med jämn och hög kvalitet avseende typ, gångarter och temperament. Fölen har genomgående en utmärkt typ med mycket resning med en väldigt vacker välvd hals, uttrycksfullt huvud och en harmonisk kroppskonstitution. De är i regel något ädlare än Zafferano och väldigt långbenta. De är mycket korrekta i benen, redan från födseln.  Fölen är mycket livskraftiga vid födseln och är snabbt uppe på benen. De flesta föl är av normal storlek men i årets kull går en del mot det större hållet.


Fölen har goda gångarter med utmärkt balans och uppförsbacke. Ren skritt med god steglängd. Utmärkt trav med fin balans, bra bärande bakben och mycket spänst och elasticitet samt mer framben än Zafferano. Bra galopp med stort register och utmärkt balans och bakbenen väl undersatta. Fölen har ärvt Zafferanos goda temperament, de är trygga, sociala och vänliga.

Vi kan starkt rekommendera Zafferano för att förbättra ridbarhet och temperament, och få milda och sociala hästar som är arbetsvilliga, enkla att rida och hantera. Även för att ge en sportig och harmonisk exteriör där framför allt huvud och överlinje samt resning förbättras. Han är även lämplig för att förbättra korrektheten i extremiteter och ge sunda livskraftiga individer.
Gångartsmässigt förbättrar han balans, uppförsbacke och spänst samt att han ger tre bra, jämna gångarter.