Zafferano fortsättning

zaffDSC_0862

 

Mer information om Zafferano

Video:

2016 Bruksprov
2016 löshoppning
2016 Februari
2015 Rådgivande
2015 Longering 2
2013 Sommar
2013 2 dagar

Godkänd isabellhingst född 2013 SWBZafferano-Bruksprov

Zafferano är en fantastisk, charmig hingst med en underbar gyllene färg.

ebd_0935

Foto: Tierfotografie Huber

foto Tierfotografie Huber

Foto Tierfotografie Huber

saffranriden7

Bruksprov 2016

 

Blup

Zafferano blev 3e bästa hingst på 50-dagarstest i Tyska Schlieckau 2016 med totalpoäng 8.40
Se Resultatlista

Se video

temperament 10,0
arbetsvilja 9,5
skritt 7,5
trav 8,5
galopp 8.0
ridbarhet 9.0
hoppning 8.0
allmänt intryck 8,5
testryttare 8,75

oktimg_2633Zafferano 1325 godkändes i SWB med G2 tom 2017 med omdömet:
“Välproportionerlig, välutvecklad. Uttrycksfullt huvud, välansatt, välformad, välvd hals, något låg manke, djup bål, långt sluttande kors. Välbenad. Avspänd, vägvinnande, taktmässig skritt. Taktmässig, välbalanserad trav, med något raka framben men väl undersatta bakben.
40.0 Typ 8,0 Huvud, hals och bål 8,0 Extremiteter 8,0 Skritt 8,0 Trav 8,0

Aktiv, avspänd skritt. Taktmässig, aktiv, ganska vägvinnande och bogfri trav. Galoppen har bra balans och bärighet. Lätt att reglera. Samarbetsvillig med fin ridbarhet.
Skritt 8,0 Trav 8,0 Galopp 8,5 Allmänt intryck 8,0″

Zafferano är en unik häst som sedan dag ett har haft det där lilla extra. Han har en fantastisk personlighet, mycket snäll och vänlig och är väldigt lyhörd.
Exteriört är han mycket snygg med ett vackert huvud, mycket fin hals och en väldigt vacker kropp med korrekta ben. Han har tre mycket bra gångarter med bra bakben, en rörlig skritt genom hela kroppen med gott övertramp, en mycket bra och elastisk trav med det typiska Bernsteinschvunget och en galopp med stort register.Skeppstrands-0041x

Zafferano kommer ur ett gediget svenskt möderne, Vanda, som lämnat många tävlingshästar med resultat upp till svår hoppning, och även ättlingar som placerats i svår klass dressyr. Många av dem multitalanger som tävlar i både hoppning och dressyr parallellt.

Många av dem som tävlar medelsvår/svår klass hoppning är efter typiska dressyrhingstar.

Bernsteinblodet har passat väldigt bra till detta möderne, det finns ett flertal avkommor med goda resultat i både hoppning och dressyr som är efter Bernstein eller någon av hans söner.

Zafferano är Dollys fjärde avkomma, där den

Ögonblicksbild 3 (2014-11-16 12-20)Zaff

löshoppning 2014

äldsta tävlar som sexåring 130 hoppning och är placerad i LA dressyr. Zafferanos syster, vår La Pinta fick dubbeldiplom på 3-årstestet med 48,5/49,5 och deltog i Kungakannan innan hon sattes ett år i aveln. Tack vare sina avkommors goda meriter är Dolly Elit-premierad.

 

2 år

2 år

 

Mormodern C’est si Bonne är elitpremierad tack vare hennes  framgångsrika avkommor. Exempelvis har Dollys helbror Broder Jakob diplom på 3-årstest samt placeringar i MSV dressyr.

Ytterligare en syster till Dolly, Duschesse har flertalet placeringar till och med Intermediaire IB och har startat GrandPrix med 14-årig ryttare.

Zafferanos morbror, Meteor har flera placeringar i 130 hoppning, är startad 140 och är placerad LA dressyr. Mostern Singoalla har lämnat en avkomma som tävlar MSV B:5 dressyr och 100 hoppning samt en som tävlar MSV C dressyr och 110 hoppning.

Mormors mor Ikéa är A-premierad, och det finns ett stort antal släktingar med meriter i MSV och några i svår hoppning samt dressyr.
Ur mödernet kommer även Turbo, placerad 140 och startad 145. Casino Royal 140 hopp, Nellie med flera placeringar svår hoppning under Rolf Göran Bengtsson, Balett som tävlat 150 hoppning och var i final i Young Rider-SM 2005 samt Berns placerad Intermediaire IB.

Hingstarna i Zafferanos stam kombinerar framgångsrika moderna europeiska linjer med det bästa svenska blodet. Pappan Zaladin MI representerar förstklassigt holländskt blod med hingstar som Blue Hors Zack och Jazz blandat med tyskt och danskt blod. Zaladin MI vann bruksprovet som fyraåring. 2015 var han i final i 7-årschampionatet i Falsterbo. Han visar mycket stor talang för samling och matchas mot Grand Prix med Jan Brink.

På Zaladins morfars sida finns ett flertal världskända hopphingstar, som Solos Lantinus, Landadel och Argentinus , som förutom att lämna avkommor i världstoppen i hoppning lämnat högpresterande dressyrhästar med goda gångarter. Exempel är Larina Höm e. Solos Landtinus, som deltog i VM i dressyr med Minna Telde. August der Starke e. Argentinus som tävlat Grand Prix framgångsrikt, samt hans son Augustin som deltagit i bland annat EM och VM.
Morfar Bernstein är elitpremierad och har lämnat ett flertal avkommor med meriter upp till internationell Grand Prix, exempelvis Bertram, Bernice, Erbe, Basic, Mr Bean och Montesse. På SM 2010 var samtliga young rider-medaljörer samt vinnaren av junior SM efter Bernstein.
Mormors far Chagall är elitpremierad och har även han lämnat avkommor i internationell Grand Prix.

Zafferanos gula färg kan spåras ända till år 1665 och den engelske Darcy’s Yellow Turk. Från 1800talets början består stammen till övervägande delen av hingstar och ston från stadsstuteriet Flyinge.

exZafferano2013högDSC_6727 zaffran hög_redigerad-1CR