Zafferanos bror Virusless tävlar 140 hoppning med placering

Här kommer ett inlägg från Zafferanos brors ägare Åsa:

Här är en del av Malin och Virus 140 runda. Han kliver lätt över hindren och har en otrolig arbetsmoral. Ingen utmaning är för svår och han har ett gott självförtroende. Roligt att vi lyckats forma denna dressyrhäst till den hoppstjärna han är idag. Vi har jobbat målmedvetet och med en tydlig plan. Nu jobbar vi vidare mot svår klass.

LaPinta en multitalang, syster till Zafferano

Vår egenuppfödda LaPinta har nu blivit 8 år och visar, precis som sin bror Zafferano, stor talang för samling, hon har hittills placeringar i Msv och förbereds för StGeorges iår, vi ser fram emot GrandPrix i framtiden.

Hon fick dubbeldiplom som 3åring i både hoppning och dressyr och kommer från ett möderne som är kända för att lämna multitalanger och mamma BabyDoll är ett elitsto som även lämnat Virusless som är placerad i 140 hoppning.

LaPinta är själv gulbrun och har fått 2 gulbruna föl där den äldsta, LaPalette, är dräktig med Touchdown, den yngsta, Touche’ är ett ET-föl e. Touchdown.

Foggy Love en pigg 30åring

Vår fina Foggy Love blir 30 år i år! Under 14 år har vi fått många fina minnen med henne både på tävlingsbanorna och i avelsboxen.
Många SM och NM har det blivit samt 2 föl, Misty Love som går MsvB hopning och HotLove som går LAP1 dressyr
Hon är fortfarande pigg och glad och är numera extramormor åt våra föl och unghästar på gården.

Bilder från igår, i somras samt 2008 Nm i Norge

Vi önskar en God Jul

Vi önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Det har varit ett fantastiskt 2018 med nya fina fölungar som fötts och många nya på gång nästa år! Det är väldigt roligt att se hur vackra och trevliga avkommor våra hingstar fått, mycket lika sina pappor! Stort tack till er alla som vakat och skött om dem på alla tänkbara sätt!

Vi är själva mycket nöjda med våra egna föl vi fått efter Zafferano och Touchdown, där både temperament och gångarter är över förväntan. Vi väntar ett föl efter Zafferano och två efter Touchdown nästa år också. Det är även kul att så många av uppfödarna återkommit och betäckt med våra hingstar flera år i rad!

Under 2019 vill vi satsa mer på träning och tävling.

Zafferano ligger i framkant träningsmässigt och visar stor talang för svårare dressyr-rörelser. Ni kanske har sett videon på facebook och vår hemsida att han även gillar att hoppa. Han kommer ju från ett möderne som lämnat både hopp och dressyrtalanger.

Vår plan är att Zafferano fortsätter i aveln under 2019, men station och villkor är ännu inte bestämda, så vi återkommer om detta. Han kommer delta i en clinic i Linköping den 19 januari, så håll ögonen öppna.

Under 2019 är planen att satsa mer på träning och tävling för Touchdown. Touchdown är väl i fas träningsmässigt och har vad som krävs för att komma mycket långt i dressyren, därför har vi nu beslutat att rikta in oss på det som vi har fött upp honom till – att bli tävlingshäst.

Det är mycket svårt för oss som hingstägare i liten skala att få det att gå runt, både ekonomiskt och praktiskt, och tyvärr har Touchdown inte fått tillräckligt stort antal ston för att det ska vara möjligt för oss att ha honom i avel istället för tävling, vilket alltid varit vårt huvudsakliga mål. Vi har därför valt att kastrera honom.

Han har varit fantastiskt snäll som hingst men för både oss och hästen var detta det bästa möjliga då vi nu kan fokusera på träning och tävling istället för att ställa av honom under avelssäsongen vilket vi av praktiska skäl tidigare varit tvungna att göra. I och med detta hoppas vi få fram en, fortfarande lika snäll och ridbar, tävlingshäst för de högsta klasserna, till glädje för både oss och er som använt honom i aveln.

Även om han inte fått så många ston har de varit av hög kvalitet och vi tackar er uppfödare som använt Touchdown och tagit tillvara hans unika blod, vi är övertygade om att avkommorna kommer ses på tävlingsbanorna i framtiden!

Vi har fryst semin från Touchdown som vi kommer att använda på våra ston för att fortsätta vår avel för att få fram bra tävlingshästar med det temperament och egenskaper som utmärker en häst för högsta klasserna.

 

Dressyrhäst med potential

Fantastiskt ridbar dressyrhäst med framtidspotential säljes.

Mycket snäll, lättriden och enkel i all hantering, kommer gå långt med rätt ryttare. En härlig häst att växa med och klättra i klasserna med, perfekt för dig som vill ha en tävlingskompis och kanske siktar på junior-SM, YR-SM och sen U25- klasser.

Utbildad av GrandPrix ryttare med erfarenhet av ungdomsklasser.

Avelsstatistiken, Zafferano 6a

Nu är årets avelsstatistik ute, Zafferano går in på en fin 6e plats över de mest använda dressyrhingstarna. Han är den mest populära SWB dressyrhingsten och den enda SWB på topp 10 dressyr! Han är den 4e mest använda SWB hingsten även inräknat hopphingstar.
Touchdown har hela 100% dräktighet och har haft flest ston av alla hingstar med 100% dräktighet.
Vi är otroligt stolta över att som litet familjeföretag med småskalig avel fött upp två godkända hingstar och kan stå oss så väl mot de stora hingsthållarna.
Tusen tack till alla som använt Zafferano och Touchdown och därmed stödjer svenskuppfödda och svenskägda hingstar!

Lovande dressyrämne till salu

Väldigt lovande, enkel och mild dressyrvalack e. Ampére -Sandreo till salu. Endast 6 år men visar redan talang för piaff och passage. Utbildningsnivå Msv, byten, skolor, piruetter, påbörjat, talang för piaff och passage, lätt för samling.  Ren i röntgen, kan krubbita något, aldrig varit skadad. Lättriden och snäll i all hantering, gillar att mysa och bli pysslad med. En häst som kommer gå långt med rätt ryttare. Läs mer…

Årsföl till salu

Zibellino f 2018 e. Zafferano u. Dauntless ue. DreamBoy – Ampere – DeNiro

Fantastiskt trevligt och socialt hingstföl, mycket välväxt och harmoniskt byggd, fin överlinje och resning. Orädd, kelig och lätthanterad, en häst för framtiden.

 

Senaste videon på He’s the One

He’s the One är en fantastiskt ridbar och rörlig häst med stor potential, snäll och enkel i all hantering och ridning. Kommer kunna gå långt med rätt ryttare och utbildning, lätt för samling. Säljes till dig som vill ha en bästa vän att utvecklas med och klättra i klasserna. Utbildningsnivå Msv dressyr. Video från juli 2018.

Sista fölet här

Nu har den sista fölungen kommit, ett vackert hingstföl e Zafferano u Nabell ue. Bellamour-Martini.

En högrest och långbent isabellhingst! Grattis till uppfödaren!