Lovande dressyrämne till salu

Väldigt lovande, enkel och mild dressyrvalack e. Ampére -Sandreo till salu. Endast 6 år men visar redan talang för piaff och passage. Utbildningsnivå Msv, byten, skolor, piruetter, påbörjat, talang för piaff och passage, lätt för samling.  Ren i röntgen, kan krubbita något, aldrig varit skadad. Lättriden och snäll i all hantering, gillar att mysa och bli pysslad med. En häst som kommer gå långt med rätt ryttare. Läs mer…

Årsföl till salu

Zibellino f 2018 e. Zafferano u. Dauntless ue. DreamBoy – Ampere – DeNiro

Fantastiskt trevligt och socialt hingstföl, mycket välväxt och harmoniskt byggd, fin överlinje och resning. Orädd, kelig och lätthanterad, en häst för framtiden.

 

Senaste videon på He’s the One

He’s the One är en fantastiskt ridbar och rörlig häst med stor potential, snäll och enkel i all hantering och ridning. Kommer kunna gå långt med rätt ryttare och utbildning, lätt för samling. Säljes till dig som vill ha en bästa vän att utvecklas med och klättra i klasserna. Utbildningsnivå Msv dressyr. Video från juli 2018.

Sista fölet här

Nu har den sista fölungen kommit, ett vackert hingstföl e Zafferano u Nabell ue. Bellamour-Martini.

En högrest och långbent isabellhingst! Grattis till uppfödaren!

Zafferanos fölomgångar

Zafferano har lämnat två fina årgångar med jämn och hög kvalitet avseende typ, gångarter och temperament. Fölen har genomgående en utmärkt typ med mycket resning med en väldigt vacker välvd hals, uttrycksfullt huvud och en harmonisk kroppskonstitution. De är i regel något ädlare än Zafferano och väldigt långbenta. De är mycket korrekta i benen, redan från födseln.  Fölen är mycket livskraftiga vid födseln och är snabbt uppe på benen. De flesta föl är av normal storlek men i årets kull går en del mot det större hållet.


Fölen har goda gångarter med utmärkt balans och uppförsbacke. Ren skritt med god steglängd. Utmärkt trav med fin balans, bra bärande bakben och mycket spänst och elasticitet samt mer framben än Zafferano. Bra galopp med stort register och utmärkt balans och bakbenen väl undersatta. Fölen har ärvt Zafferanos goda temperament, de är trygga, sociala och vänliga.

Vi kan starkt rekommendera Zafferano för att förbättra ridbarhet och temperament, och få milda och sociala hästar som är arbetsvilliga, enkla att rida och hantera. Även för att ge en sportig och harmonisk exteriör där framför allt huvud och överlinje samt resning förbättras. Han är även lämplig för att förbättra korrektheten i extremiteter och ge sunda livskraftiga individer.
Gångartsmässigt förbättrar han balans, uppförsbacke och spänst samt att han ger tre bra, jämna gångarter.

Touchdowns fölomgångar

Touchdowns årgång har föl av högsta kvalitet avseende typ, gångarter och temperament, där de visade avkommorna har blivit mycket högt bedömda (89%). Han har typat sina föl tydligt, de är samtliga mycket högställda, långlinjerade och eleganta. Framför allt har de en utmärkt överlinje med välformad hals, fint huvud och bra kors. Gångarterna håller mycket jämn och hög kvalitet med mycket mekanik och elasticitet. Skritten är väl genom kroppen med stort övertramp. Traven har mycket mekanik och aktivitet med bra knän och bakben väl under kroppen, de har stort register och mycket spänst. Galoppen är av utmärkt kvalitet, den är luftig, vägvinnande och elastisk med mycket bra bakben och frambensgest. Tidningen Ridsports sammanställning utnämnde Touchdown som en av hingstarna som lämnar bäst galopp till sina avkommor. Avkommorna har ärvt Touchdowns goda temperament, de är modiga, vänliga och lätthanterliga.

Vi rekommenderar Touchdown för att bidra till utmärkt typ och gångarter samt enastående temperament. Han ger en större modell, ädla och moderna sporthästar med långa linjer. Framför allt ger han fina huvuden och en mycket god överlinje. Gångartsmässigt har han nedärvt sig mycket starkt och kan användas för att förbättra samtliga gångarter, framför allt att få mer uttryck, elasticitet och mekanik. Vi kan starkt rekommendera Touchdown för att förbättra ridbarhet och temperament, och få modiga och arbetsvilliga hästar som är enkla att rida och hantera.

La Pinta placerad i Everlöv

Fina La Pinta blev 4a på tävlingarna i Everlöv i MsvC med 67%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La PInta är syster till Zafferano, en annan släkting, Duschesse riden av Cecila Bergåkra fick 70% i GrandPrix kuren. Duschesse är moster till Zafferano och La Pinta.

Tabasco, bror till Touchdown blev 2a i Msv A1 på 71% samt 2a i Intermediaire I  på 69% riden av Minna Telde.

 

Mor och dotter med föl

Glad midsommar, Duschesse SD och Dottern Dauntless har båda fått fina föl iår!! Duschesse fick ett fint och rörligt stoföl e. Touchdown (övre bilderna) och Dauntless ett välbyggt hingstföl e Zafferano (nedre bilderna)


Zafferanos syster LaPinta placerad i Msv

 

La Pinta, syster till Zafferano har tävlat efter att fått föl och har nu med Sara gjort sin första start sedan Kungakannan för fyra år sedan. Vilken fantastisk tävlingshäst hon är, inte det minsta spänd eller tittig trots att hon inte är van. Resultatet blev en 3eplats i LA3 och andraplats i MSV C1. Nu fortsätter vi kvala för att ta oss upp i klasserna för det är i Grand Prix hon kommer komma till sin rätt!

Hingstvisning på Grevlundagården 10 maj kl 1600

Varmt välkomna till hingstvisning på Grevlundagården  den 10 maj, där Zafferano och Touchdown visas tillsammans med övriga hingstarna ur Blädde Gårds hingstprogram och presenteras av Karl-Henrik Heimdahl och Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricson och Stephanie Holmen

Mäklarfirman Våningen och Villan Lantliv tillsammans med SEB bjuder på enklare förtäring

Touchdown och högpresterande syskon

På bilderna från Falsterbo, syskonen Tabasco, Touchdown och La Prii som alla placerats i unghäst VM. Brodern Tabasco blev i helgen placerad i sin första internationella intermediaire I! Sedan tidigare har systern La Prii samt morbror Quite Lovely också placeringar i internationell svår dressyr, samt moster La Mer i internationell svår hoppning.

Touchdown Falsterbo

Anna och LaPrii Falsterbo

Tabasco Falsterbo