La Pinta

Pinta2

Gulbrunt sto född 2011 SWB e. Sir Oldenburg u. Baby Doll ue. Bernstein

Uppfödd och ägd av Verbena

La Pinta är en mycket lovande multitalang som fick dubbeldiplom på 3-årstestet 2014 med 48,5 poäng som gångartstalang och 49,5 poäng som hopptalang

 8,5  7,5  8  7,5  8 9 = 48,5

hoppning: 8,5 8 = 49,5pintasida

dessutom 10  9,5 på ridprovet
tävling 2018
video Kungakannan 2014

video 3årstest

vinst 2017

hoppning hos Camilla

Tträning Pinta 3 år

$$$Tträning Pinta 3 år

Pintatrav (2)

Kungakannan 2014

Kungakannan

video 2013

video 2012

video 2011

Hon deltog i Kungakannan med en elfteplats.

Hon har ett dressyrblup på 120 och har blup över 100 i samtliga kategorier se mer: BLUP.pintaföl2

Pinta är ett uttrycksfullt sto med häftiga gångarter med mycket knän och bra bakbensaktivitet. Hon har en härlig framåtbjudning och är väldigt lyhörd för ryttaren. Detta kombinerat med elastiska gångarter med ett stort register och stor samlingsfömåga gör att vi har mycket höga förhoppningar inför framtiden.

La Pinta fick den 11 maj 2015 ett fint stoföl e. Charmeur

Precis som alla Dollys avkommor är hon otroligt mild och vänlig, och hon bjuder gärna in till en klistund. Hon är precis som en topphäst ska vara, lugn och enkel att hantera, och sedan explosiv med mycket energi i ridningen.

La Pinta kommer ur ett gediget svenskt möderne, Vanda, som lämnat många framstående hästar med resultat upp till svår hoppning, och dressyr. Precis som Pinta är många av dem multitalanger som tävlar i både hoppning och dressyr parallellt. Hoppförmågan nedärvs starkt, många av dem som tävlar svår klass hoppning är efter typiska dressyrhingstar. Bernsteinblodet har passat väldigt bra till detta möderne, det finns ett flertal avkommor med goda resultat i både hoppning och dressyr som är efter Bernstein eller någon av hans söner.

Pinta är Dollys andra avkomma, där den äldsta som sexåring tävlar 130 hoppning och är placerad 120 hopp samt LA dressyr, och brodern Zafferano 1325 är godkänd hingst i SWB och OLD.

Mormodern C’est si Bonne är elitpremierad tack vare hennes i sporten framgångsrika avkommor. Exempelvis har Dollys helbror Broder Jakob diplom på 3-årstest samt placeringar i MSV dressyr. Ytterligare en syster, Duschesse har flertalet placeringar till och med Grand Prix dressyr. Meteor har flera placeringar i 130 hoppning, är startad 140 och är placerad LA dressyr. Singoalla har lämnat en avkomma som tävlar MSV B:5 dressyr och 100 hoppning samt en som tävlar MSV C dressyr och 110 hoppning.

Mormors mor Ikéa är A-premierad, och det finns ett stort antal släktingar med meriter i MSV och flera i svår hoppning samt dressyr. Ur mödernet kommer även Turbo, placerad 140 och startad 145. Casino Royal 140 hopp, Nellie flertal placeringar svår hoppning, Balett som tävlat 150 hoppning och var i final i Young Rider-SM 2005 samt Berns placerad Intermediaire IB.

La Pintas pappa Sir Oldenburg är en multitalang som är godkänd i BaWu, Bayern, Old, KWPN och SWB. Han är placerad i svår dressyr. Han tog brons i Bundeschampionatet som femåring. Han har flera godkända söner och har avkommor upp till svår hoppning och Grand Prix dressyr.

Morfar Bernstein är elitpremierad och har lämnat ett flertal avkommor med meriter upp till internationell Grand Prix. På SM 2010 var samtliga young rider-medaljörer samt vinnaren av junior SM efter Bernstein.

Mormors far Chagall är elitpremierad och har även han lämnat avkommor i internationell Grand Prix.

 

La Pinta betyder den utsmyckade eller målade

La Pinta var ett av Kristoffer Columbus skepp på hans expedition västerut 1492

 

 

 

LaPinta

vår 2011 LaPinta

Nyfödd

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *